Voor wie is een verzwaringsdeken geschikt:
Eigenlijk is een verzwaringsdeken voor iedereen geschikt.
Ze worden veel gebruikt door volwassenen en kinderen met problemen bij zowel inslapen als doorslapen. Maar ook als je geen slaapproblemen hebt, is het liggen onder een verzwaringsdeken heerlijk ontspannend.
Hij word vaak gebruikt voor mensen met problemen als een burn-out, depressie, sensorische integratie, pdd nos, trauma’s, autisme, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, prikkelverwerking stoornis, slaap problemen, restlesslegs, dementie, hyperactiviteit enz enz

Hoe kies ik een juiste gewicht en maat van de deken:
Het gewicht en de maat van de deken is een persoonlijke keuze, maar wat meestal geadviseerd word is een gewicht tussen de 10 en 25 % van het lichaamsgewicht.
De ene zal het beter doen bij een lichtere deken en de andere juist een zwaarder.
Qua maat word er van uit gegaan dat de deken u moet bedekken van uw schouder tot aan uw tenen. Groter mag zeker ook maar dan moet het gewicht ook wat meer zijn ivm de verdeling op het lichaam

Word de deken direct op het lichaam gelegd of op een deken:

Ik zelf adviseer om de deken direct op het lichaam te gebruiken evt met een hoeslaken er onder. In de winter is het heel fijn om een dekbed er over te leggen voor de warmte.
Ook kan u om te wennen aan de druk eerst de deken op het dekbed leggen en daarna pas onder uw dekbed. In de zomer kan u het verzwaringsdeken gewoon zo gebruiken.
Mijn advies is ook om er een hoes bij te bestellen dat ivm het wassen. De hoes kan u goed wassen.

Hoe kan ik de verzwaringsdeken wassen:

Ik adviseer altijd om de dekens met de hand te wassen en het bad of in een grote bak met water en wat sop. Het drogen gaat best snel en kan over een rekje of over de reling van de trap. De hoezen mogen gewoon in de was machine daar om zijn die ook aan te raden om dat ze beter te wassen zijn

Zijn er nog ander opties :
Ja zeker ik maak ook de slaap tunnels.
Deze zijn niet zwaar maar zijn een soort van slaapzak die u over uw matras doet.
Daar door is het voor de kinderen erg fijn hij is van een zachte stof gemaakt en daar bij staat er een leuke print op ( naar keuze).
Hij geeft lichte druk en toch kan uw kind er onder draaien.
Maar het geeft veel rust en geborgen gevoel.

Zijn er ook opties voor hoogsensitive kinderen mensen:

Ja zeker zijn die er, ik maak ook fijne hoezen in de Minky stofjes. dat zijn super zachte stofjes die heel fijn aan voelen en zeker heel fijn zijn voor hooggevoelige mensen.

Kan ik ook in een afwijkende maat mijn deken bestellen:

Ja zeker dat kan natuurlijk ook. Dan word er rekening gehouden met de verdeling van het gewicht in de deken. Iedere deken word speciaal gemaakt en is uniek.
Voor afwijkende maten kan u mailen naar info@funnybliss.nl
Wat is de vulling van de deken:
De vulling die ik gebruik is kwarts korrels. Deze zijn rond en dus fijn in gebruik.
Door het een natuurlijk steen is heeft het ook een natuurlijke spirituele werking die rust geeft en het stimuleert het immuunsysteem, brengt het lichaam in evenwicht.
deze korrels zijn van nature koud en nemen de warmte van uw lichaam aan.
Dus ook in de zomer is het een fijne deken om onder te slapen.

Is een verzwaringsdeken veilig om onder te slapen:
Hij is volkomen veilig zolang hij goed gebruikt word en qua gewicht ook goed is.
Wel adviseer ik bij kinderen die minder dan 9 kilo wegen of onder de 2 jaar zijn liever een slaap tunnel aan omdat hun vaak zelf niet de motorische mogelijkheid hebben om een zware deken van hun af te duwen tijdens de slaap, een tunnel is dan wel veilig.
Je mag nooit iemand dwingen om onder een verzwaringsdeken te slapen. De dekens gebruiken diepe druk stimulatie techniek die bedoeld is om je lichaam te ontspannen en een gevoel van veiligheid te geven. Wanneer iemand gedwongen wordt kan dat leiden tot meer stress en angst. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid van het gebruik van verzwaringsdekens, uitgevoerd door Tina Champagne.

Waarom zou ik er een hoes bij kopen:

Om dat een hoes goed te wassen is.
En voor in de winter is een hoes van minky stof ook nog eens lekker warm om onder te slapen. Mocht u het snel warm hebben dan is een katoenen hoes aan te raden.
Koopt u een hoes en deken tegelijk dan krijgt u er 4 clips bij waar mee u de verzwaringsdeken aan uw hoes kan vast maken waar door hij niet verschuift.