Slaap is heel belangrijk voor onze gezondheid, als we daar niet genoeg van krijgen dan kunnen er verschillende problemen omstaan zoals: Stress, angst, slapeloosheid, enz enz. Door mijn eigen ervaring met verzwaringsdekens ben ik verzwaringsdekens gaan maken en ik heb zelf gemerkt dat dit een super oplossing kan zijn voor deze problemen.
Een studie (met behulp van Grandin’s hug machine) onderzocht de effecten van diepe druk hebben, voor de verlichting van angst in verband met autisme. De onderzoekers vonden een aanzienlijke vermindering van de spanning en een duidelijke vermindering van angst voor kinderen die de diepe druk kregen ten opzichte van kinderen die dat niet kregen.
Daarom zijn mijn verzwaringsdekens ook heel erg fijn voor mensen met autisme.

Handgemaakte verzwaringsdekens zijn als hulpmiddel ideaal voor ontwikkelings- en sensorische integratiestoornissen. Ook zijn ze heel erg fijn bij stress gerelateerde klachten zoals depressie of een burn-out.
Ook voor gewoon ontspanning zijn ze heel erg fijn. Onze masseuse heeft er een om bij haar klanten neer te leggen tijdens een massage en dat word als heel ontspannend ervaren.
Mijn verzwaringsdekens worden veel gebruikt door mensen met stress gerelateerde klachten en kinderen als spier ontspanner. Je kind kan ook gezond zijn en nog steeds genieten van alle voordelen die een verzwaringsdeken biedt.
Ouders vertellen mij dat de slaap van hun kind enorm is verbeterd sinds dat ze een verzwaringsdeken gebruiken en dat ze er rustiger van worden. Ook hun eigen slaap is verbeterd omdat kinderen weer in hun eigen bed slapen en ook langer slapen.
Ook het gebruik bij volwassen word als heel fijn ervaren bij mensen met een burn out of depressie. Natuurlijk zijn er meerdere problemen waar bij de deken over het algemeen goed aan slaat. Die zijn ook te lezen op de site.

Door de druk van een verzwaringsdeken word in het lichaam een natuurlijke ontspanningsreactie activeren. Uw en uw kind zijn in staat om het eigen lichaam te voelen en dat begint te kalmeren. Een kalm lichaam vertaalt zich naar een kalme geest. 
Daar bij heeft het erg veel goede resultaten bij mensen met een burn-out, depressie, angst, adhd enz enz

Het gewicht van de deken heeft niet alleen een positief effect op je slaap en nachtrust waardoor je sneller in de diepe slaapfasen belandt, maar ook terwijl je lekker ontspant op de bank, leest of tv kijkt. Een Funnybliss verzwaringsdeken zorgt voor een snel herstel van je lichaam en geest. Dit wordt bereikt door de kwaliteit van je slaap en ontspanning te verbeteren.
Door de deken te gebruiken, kan je stressniveau worden verlaagd, beter gaan slapen en minder prikkelbaarheid en innerlijke rusteloosheid geven en veel meer rust en balans vinden!

Er zijn verschillende aandoeningen waar voor de verzwaringsdeken een goed effect hebben en waar voor ze te gebruiken zijn ook bij over prikkeling kan dit een goede oplossing zijn.
Vaak herken je dit bij kinderen of je zelf.

Kenmerken van overprikkeling:
Stress,
Moe zijn,
Geen overzicht meer hebben,
Buik pijn en hoofd pijn,
koud hebben of juist heel warm krijgen ,
Pijnlijke ogen krijgen,
Driftig zijn,
Kribbig worden,
Veel nachtmerries hebben / dromen,
Slecht in slapen of door slapen.