Wat en voor wie is een slaap tunnel?

De slaaptunnel is een soort rekbare slaapzak die over het matras gaat.
Het is gemaakt van een rekbare zachte stof die goed ademt. Door dat de rekbare stof om je matras zit geeft die een druk zonder dat het zwaar voelt maar je wel makkelijk kunt ontspannen.
Het heeft een enorm effect op de prikkelverwerking, in diepe slaap komen, dromen en veiligheid en geborgenheid voelen.
Veel kinderen zijn moe maar kunnen hun slaap niet pakken.
Dan is een slaap tunnel wel heel fijn. Door de rekbare stof ligt dit heel comfortabel maar krijgen ze toch druk om te liggen en zich over te geven om in slaap te vallen. Door iets op het lichaam te leggen geeft dit een diepere druk waar door het lichaam kalmeert en makkelijker ontspant. De tunnel zorg voor veiligheid en een beschermd gevoel, dat is te vergelijken met het inbakeren van een baby.
Kinderen die avonds nog aan staan met hun hoofd voelen hun lichaam in de tunnel beter en daar door gaat de aandacht naar hun lichaam ipv hun hoofd en zo ontstaat rust en ontspanning. Kinderen die blijven draaien in hun bed voelen een tegendruk en daar door zullen ze rustiger inslapen en door slapen, ook als ze normaal de deken weg schoppen en dan wakker worden omdat ze het koud hebben dat kan niet gebeuren dus ze worden minder wakker in de nacht.
De tunnel kan je in de winter gebruiken met een deken er over heen en in de zomer zonder deken. Net als ik zijn er veel mensen die in de zomer de druk van een deken missen maar door de slaap tunnel blijft de druk bestaan zonder dat het warm aan voelt.

slaaptunnel matras maat 90/200cm